M-am hotarat ,in cele din urma ,sa inmultesc si eu puzderia de oameni care ,atunci cand nu au ce face, scriu .
Nu tin neaparat sa-mi cititi posturile ,dar daca veniti in vizita va rog sa nu veniti cu mana goala
(o sticla de gin sau orice altceva ametitor se accepta)
Kind regards!

vineri, 31 iulie 2009

Poveste despre Simina

Regasirea
In ziua aceea de sambata s-a hotarat sa mearga cu troleul .Fara prea mult entuziasam urcase scarile spre casa de bilete,cand simti niste priviri curioase in spatele ei .S-a intors brusc si ,spre surprinderea ei ,intalni niste priviri patimase din partea unor pustani.A cumparat biletul si ,asteptand o lovi din nou nesiguranta aceea familiara pe care incerca s-o ascunda mereu .Se simtea ca o fetita tinanad in mana geanta mamei.
Oglindirea in usile troleului a scurtcircuitat-o .Cine era "tipa" care o privea?Parea o alta fiinta ,o persoana straina pe care o vezi trecand pe strada,un om pe care nu-l cunosti.Totul era perfect la ea ,jeansi , tricoul,jacheta,pantofii ,geanta ,accesoriile,totul perfect aranjat!Cu ochelarii ei de soare si atitudinea sfidatoare femeia din geam parea atat de puternica,atat de sigura pe ea !
Urcand in troleu Simina tremura de neliniste,nu se simtea mai stapana pe sine decat farnele subrede. Cand devenise asa?Era chiar ea?
Atingerea pe umar a unui domn inghesuit excesiv ii adusera aminte de anul I.Mergea sa vada o prietena si un baiat necunoscut a invitat-o sa vada un film.Asa, din senin ,simtise o mana pe umar si doi ochii negrii care o priveau rugatori.A intrebat de ce ,el a raspuns pentru ca "mirosi ca o primavara''.Adulmeca aerul respirand profund.Mirosul parfumului ei scump amestecat cu caldura zilei aceleia o scarbi.Ce mai ramasese din ea ,cea de atunci?
Masca peste masca straturile de siguranta pe care si le tesuse in jurul sufletului mult prea transparent incepeau sa cada.Simina se vazu in oglinda de la 20 de ani , nenumarate vise,doua codite lungi ,impletite doi obraji imbujorati si doi ochii vesei o priveau pe femeia de acum .Intai cazusera parul,sub privirile atente ale frizeritei gresia murdara primea infometata cate o suvita . Intr-o jumatate de ora capatase in plus zece ani.Cand a iesit afara vantul ii mingaie pentru prima data ceafa.Credea ca e libera .
Nu-si mai amintea cand incepuse sa nu mai rosesca si nici cand privirea ei capatasera ascutis de spada.
Cele mai multe vise au murit ucise chiar de ea.Toate pentru visul cel mare .Acum ca-l atinse nu i se mai parea mare ,i se parea murdar si hapsan.Nu era pentru copila nesigura pe care o cunostea ,poate pentru femeia puternica pe care tocmai o zarise .
Simina cobora la una dintre statii.Auzi o voce binecunoscuta :
-Simina ,tu esti?
Femeia cu ochelari de soare si geanta asortata la pantofi se intoarse sigura pe ea:
-Da ,eu sunt!
-Nu-mi vine sa cred ca ai venit cu troleul! Iar te-a apucat una din nebuniile tale?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu